Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne


VELIKOSRPSKI NACIONALISTIČKI LAŽOVI U AKCIJI!
Procitaj komentar

Autor: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac
Objavljeno: 20. July 2023. 20:07:59
Ljubiša Ćosić vratio tablu: “Objavit ću dokaze da su Srbi morali napustiti Sarajevo”
„Načelnik istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić objavio je na Facebooku da je ponovo postavljena tabla sa natpisom "Dobrodošli u Istočno Sarajevo, grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo", koju su vlasti iz Kantona Sarajevo prije nekoliko dana uklonili.“ /završen citata/

Moj Ljubiša, velikosrpski nacionalistički lažove, kao „usrani dodikovac“ priklonio si se tako mlađani vašim lažima iz „srpskoga sveta“ jer kako to napisa književnik, upravo srpski Dobrica Ćosić:
“Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno rekao je Dobrica Ćosić opisujući povijest, sadašnjost, a kako se čini i budućnost srpske politike.
Napisao je to Ćosić davne 1961. godine u ‘Deobama’.

Partizanski borac i politički komesar, književnik koji se politici josipa Broza Tita i Komunističke partije Jugoslavije suprostavio prvo tajno zbog smjene njegovog prijatelja i suborca Aleksandra Rankovića, a zatim i javno kad je krajem svibnja 1968. godine, na sjednici Centralnog komiteta Saveza komunista Srbije izjavio da se nad Srbima na Kosovu vrši teror i nasilje, a da to čine Albanci koji sudjeluju u kosovskoj vlasti. Centralni komitet SK Srbije odbio je takve tvrdnje. Ćosić napušta Partiju i postaje dissident” /završen citata/

Mlađan si ti, moj Ljubiša, jer si ispilio iz neke tvoje matere godine 1979. u oktobru mjesecu, dok sam ja već uveliko gradio i izgradio mnoge značajne industrijske objekte u Republici Srbiji, a kao rođeni Sarajlija i gimnazijalac realne gimnazije, preko puta naše Saborne crkve, gradio sam u akcijama i brojne objekte u mome Sarajevu od Ilidže do Čengić vile.

Interesantno je, da sam kao gimnazijalac često koristio veoma bogatu i značajnu Univerzitetsku biblioteku u gradskoj Vijećnici, dok je nisu tvoji izrodi, agresori i genocidaši zapalili i uništili.


Da si se upravo osvrnuo na te detalje, bez pisanja i obraćanja našoj veoma uglednoj i poštovanoj Gradonačelnici gospođi Karić, sa riječima utjehe, priznaja i osjećanja sramote od sopstvenog srpskoga roda, rekli bi da pišeš i govoriš istinu.

Međutim, sve tvoje tvrdnje o primoranom napuštanju naših Sarajevskih Srba iz Sarajeva, oko 157.000, notorna je laž, koji potvrđujem kao živi svjedok svjedok istinskogs srpskog roda, ali ne i “dodikovac“ kojoj nacionalističkoj feli i sam pripadaš.

Sve ovo pišem i govorim, upravo iz ličnoga primjera, jer sam kao rođeni Sarajlija, kao beogradski student i docnije veliki stručnjak, napustio Sarajevo, obišao svijet i usavršavao se uz izgradnju naše domovine, lijepe i nezaboravne Juge.

Upravo sam, sa svojom drugom snahom koja je stanovala na Otoci, obišao rođenog brata na Grbavici, inače veoma znanog arhitektu sa Sarajevskog univerziteta i uglednog privrednika, ka oi generalnog direktora značajne sarajevske firme, a bio je cijelo vrijeme stanovnik Grbavice.

Bio mi je motiv i povod, upravo toga mjeseca marta, godine 1995. (mislim) da ga uvjerim i ubjedim, slušajući pozive, naređenja i agitacije vaših nesretnih voždova, od Radovana, Momčila, Nikole do Biljane i brojnih zlikovaca, da kao rođeni srpski sarajevski rod, nikako ne napušta svoju rodnu grudu, jer se familiji moga brata ne može i neće ništa loše desiti preuzimanjem ovoga teritorija od Armije RBiH.

Nažalost, moja snaha, a supruga moga brata, inače rođena Banjalučanka, u tome trenutku je priskočila ka meni, uhvatila me je za grlo da me davi, govoreći: “ Mi nećemo da živimo u Alinoj državi“ što je rezultiralo i njenim pritiskom, da je u nezgodno zimsko vrijeme i moj brat sa familijom napustio Sarajevo i otišao u Banja Luku.

Poslije izvjesnog vremena, moj se brat u Banja Luci razbolio i nažalost umro je, a naša snaha se vratila u svoj stan na Grbavici i mogla je da nastavi život u Alijinoj državi.
Veritas amare est, da istina je bolna, ali kako za koga, ali nacionalistički elementi “dodikovci“ i ostali brojni, kao i mlađani načelnik Ljubiša Ćosić, nikada neće shvatiti svoju nakaradnu ulogu i pripadnost genocidnom rodu i porodu, što je rezultat njegovog odgoja, bez obzira na njegovo obrazovanje koje posjeduje.

U takvom vašem zlobnom “srpskom svetu“ sa uzorima vašim od đenerala Draže do vašeg diktatora, kriminalca i švercera sa Beogradskih ulica, vašeg guslara Milorada, pa uz pomoć vašeg Boga i SPC-a sa vjerodostojnicima, nikada se nećete opametiti i vratiti svoj indentitet u čovječnost i ljudskost, kao karakteristiku civilizacije i demokratije.


U vašim torovima, u kojima je pristigla i “svinjska kuga“ neće se vaši čobani snaći i sa Putinom ili Orbanom ili Vulinom i Vučkom, i sa vašim najvećim nacionalistom i trovačem uz note sa gusala, Miloradom iz Laktaša.

VRHOstali prilozi:
» ISTINE NEMA U „VELIKOSRPSKOJ DEKLARACIJI“ OD 08.JUNA 2024.
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 13. June 2024 19:34
» ŠTA JE SERGE BRAMMERTZ NAPISAO VIJEĆU SIGURNOSTI UN
Murat Tahirović | 13. June 2024 15:53
» POLITIČKI DERIVATI BOŠNJAKA
Rusmir Šerifović | 13. June 2024 15:50
» KAŽI NAM, PROFESORE, DA I MI ZNAMO
Sead Zubanović | 12. June 2024 18:15
» SVESRPSKI SABOR I NAJAVA AGRESIJE NA BOSNU I HERCEGOVINU
Murat Tahirović | 12. June 2024 17:52
» „SVESRPSKI KAMPF“ à LA „MEIN KAMPF“
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 10. June 2024 15:00
» JESU LI MALE NACIJE OSUĐENE NA NESTANAK
Aziz Hurem | 09. June 2024 15:15
» TEKU LI PRIPREME ZA NOVI RAT NA BALKANU, A ŠTA ŽRTVE RADE
Muhamed Mahmutović | 08. June 2024 12:34
» DA LI JE, I KOLIKO, ISLAM IDEOLOGIJA?
Mehmed Meša Delić | 07. June 2024 19:54
» ŠTA ĆE NAMA NJIHOVE AKADEMIJE NAUKA
Šemso Agović | 06. June 2024 19:04
» IZBORI U EU I UN REZOLUCIJA ZA SREBRENICU
Murat Tahirović | 06. June 2024 18:19
» PLAČI ROĐENA MOJA DOMOVINO, BOSNO I HERCEGOVINO!
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 06. June 2024 17:26
» MOSTOVI KULTURE - DANI BOŠNJAKA U CRNOJ GORI
Božidar Proročić, književnik i publicista | 03. June 2024 16:16
» SAMO PRIHVATANJE ISTINE DONOSI POMIRENJE
Akademik dr. Ferid Muhić | 01. June 2024 20:32
» NIJE ISLAM MOJA BABOVINA
Sead Zubanović | 31. May 2024 20:58
» BOSNU NEĆEMO DATI NI PO KOJU CIJENU!
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 30. May 2024 19:08
Ostali prilozi istog autora:
» OJ, SAFETE – SAJO, SARAJLIJO!
22. January 2024 17:43
» ISTINA JE BOLNA
14. January 2024 15:28
» DOSTA NAM JE SRBOVANJA!
05. January 2024 16:27
» ZAŠTO ĆUTI NERMIN NIKŠIĆ?
29. December 2023 17:04
» O BLISKOSTI ŠAHA I ŽIVOTA
21. December 2023 00:41
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif