Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne


LIJEP TI JE OSMJEH, VUČKO NAŠ
Procitaj komentar

Autor: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac
Objavljeno: 23. August 2023. 14:08:47
Svakako si, kao onaj lijepi „lipicaner“ ali nažalost mazga guslarska iz Laktaša, kvari ti taj „konjski rod“ i značaj tvoga osmjeha.

Kada bi istinski imao dovoljno pameti, koju nemaš, da se prije svega oslobodiš ovoga nacionalističkog velikosrpskog „krda“ iz ergele, guslara Milorada Dodika i njegove kupler „darodajke“ Željke ili njegove čuvarke njegovih hemeroida, parlamentarke Sanje Vulić, duboko uvučene u njegovu stražnjicu, kao i brojnih drugih seljačkih izroda iz Bosne, mogao bi ličiti na lijepog srpskoga „lipicanera“ sa osmjehom.

Vučko sa svojim vučićima, sada me upravo i vraćate u vrijeme mojih „brucoških“ studentskih dana na Elektrotehničkom fakultetu, u tvome bliskom susjedstvu, budućeg pravaša, kada nisam shvatio upute i razmišljanja genijalnog matematičara Dragoslava Mitrinovića, koji je veoma prepoznavao ta „pravaška i bogoslovska“ lica i blagovremeno ih upućivao na te studije.

Istina je, da je pravni fakultet bio stotinjak metara od našeg fakulteta, a Bogoslovija je bila na Karaburmi.

Ništa čudno i neobično za takvog genijalca i vizionara, kao vrsnoga matematičara, da vam apriori čita i spoznaje vaš horoskop, kao i vaše zle nakane u dolazećoj agresiji na našu Bosnu i Hercegovinu, upravo uz pomoć vašeg pravaškog scenarija i uz Božiju pomoć tih svršenih bogoslova u redovima SPC-a.

U međuvremenu i bosanski ovčar i svinjogojac iz Laktaša, švercer cigareta „ronhilla“ sa beogradskih ulica, priključuje se vašoj ergeli, sa pjesmama junaka sa Kosova i guslama Marka Kraljevića, kako bi zajednički ustrojili taj vampirski, ubojiti „srpski svet“ sa vašim nacionalističkim ubitačnim pohodima i masakrima nedućnog našeg građanskog življa do genocida u Srebrenici, Prijedoru i inim drugim teritorijama!

Nažalost, pitamo se da li ste svi zajedno postali „Srbijanci“ kao dio toga lažnog “srpskoga sveta“ ili su vam bili potrebni i veliki Srbi iz Bosne, koje je sa zaraženim DNK nalazima, izrodila i neka jadna i čemerna Bosanska majka, u crno zavijena sa svojim rodom i porodom?

Za vaše zasluge „velikosrpskih boraca“ iz vremena „balvan revolucije“ sa svojim voždom Slobodanom, ostvarili ste genocidnu tvorevinu Republiku srpsku, ali nikako ne možete realizirati i njegove planove sa Gazimestana da i Republika Kosovo pripadne vama.


Eto, našao se jedan pametan i hrabar Kosovar, gospodin Kurti koji vam veli: „Neće biti ta Republika srpska, na sjeveru Kosova“!

Kako li vas je lijepo i primjereno naslikao i spoznao vaše osvajačke namjere, kao sjenu vaših genocidnih ubitačnih pohoda na susjednu vam Bosnu i Hercegovinu.

Šta reći, već bravo gospodine Kurti, jer kao bivši parlamentarac Savezne Skupštine u Beogradu u Vijeću Republika i pokrajina, ostao sam na Titovom putu, dok su mnogi skrenuli sa njega i otišli u nacionalističke, osvajačke vode.

Poslije raspada naše prelijepe Juge, ostalo je pravo svakoj državi kao i pokrajinama da se ustroje po željama svoga naroda, što znači i našim Kosovarima, ali bez tzv. „Republike srpske“ sa sjevera Kosova, kao slike i prilike svih osvajačkih dejstava i ubitačnih radnji njihovih razbojnika, uz blagosiljanje i vjerodostojnika SPC-a.

Istina je, dok je nekadašnji Mile guslar švercovao cigarete po Beogradu, a njegov mentor Vučko sa „kalašnjikovim“ i svojim mentorom Šešeljom obilazio ratišta iznad Sarajeva, dotle sam priznajem švercovao bioskopske karte za film u 20 oktobru, slavnom Dragoslavu Šekularcu - Šekiju, za iznos od moje mjesečne stipendije, ali sam ipak po završetku studija gradio i izgradio i Smederevski kombinat sa visokom peći i čeličanom, te novu elektrolizu i zlataru u kombinatu RTB u Boru.

Ostaje mi uspomena i sjećanje, na voljenog druga Tita i našeg razgovora, sa zajedničkog ručka u Boru, prilikom puštanja u rad nove zlatare, koju sam i gradio kao glavni inžinjer za automatizaciju procesa.

Isto tako i pomena je vrijedno istaći i moj lični verbalni duel sa Slobodanom Miloševićem, kao tvorcem „balvan revolucije“ početkom devedesetih godina, na zajedničkom zasjedanju oba vijeća u Saveznoj Skupštini SFRJ, upravo na ovu temu.

Na moj upit drugu Slobi: „Druže predsjedniče, da li znate da će te odgovarati na vašu „balvan revoluciju“ isti je odgovorio, da je to njegov narod zahtjevao od njega.


Gazihmestan i balkanski kasapin Slobodan Milošević!


Da, možda nešto slično, kao što je i prethodne godine na Gazihmestanu poručio svojim Srbima, da njih ne smije niko da bije!

Na njegovu sreću, odletio je svome Bogu na njihov nebeski svijet prije slova pravde iz Haga, ali su nam zato ostali i njihovi (Slobini i Franjini, anđeli iz Karađorđeva) kao nebeski izaslanici, po zlu znani sljedbenici svih svojih mentora, guslar iz Laktaša i orguljaš iz Mostara.


Siledžija po svojoj ustaljenoj praksi, poput miša glodara ili pacova stalno grize temelje našega sistema, nebi li ga totalno urušio.

Miš glodar i pacov guslar iz Laktaša, ovih dana traži pomoć od Orbana, Erdogana i Alijeva, jer je na pomolu finansijska katastrofa u Republici srpskoj, koju je teško prebroditi.


Dodiku neće pomoći niti Orbanova kobasica, niti Erdoganova kafica, a još manje gas iz Azerbedžana, možda da mu priskoči u pomoć Putin svojim narednim dolaskom, sa njegovom votkom.
Sve u svemu, teško je stati u kraj ovoj domaćoj životinji, da li je „velikosrpska mazga“ miš pacov glodar ili bik laktaške rase, kada se ispusti iz sopstvenih torova, veoma je opasan i po svoje sugrađane.

VRHOstali prilozi:
» OTVORENO PISMO ALEKSANDRU VUČIĆU, (NE)KRUNISANOM CARU SVIH SRBA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 27. May 2024 12:33
» REZOLUCIJA O GENOCIDU U SREBRENICI I VUČIĆEVO NARICANJE
Esad Krcić – mr. Senahid Halilović | 24. May 2024 21:20
» SUZDRŽANA BRAĆA
Said Šteta, književnik i novinar | 24. May 2024 20:08
» REZOLUCIJE O SRPSKOM GENOCIDU NAD BOŠNJACIMA - MUSLIMANIMA U SREBRENICI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 24. May 2024 18:11
» SREBRENICA U FOKUSU SVIJETA
Šukrija Meholjić | 24. May 2024 16:47
» SRBIJA NIJE USPJELA PREVARITI SVIJET
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 24. May 2024 14:26
» OKVIR BOŠNJAČKOG POSTOJANJA
Mehmed Meša Delić | 22. May 2024 19:40
» OD SVJETIONIKA ČASTI DO TAMNICE PONIŽENJA
Elmedina Muftić | 22. May 2024 17:08
» DOKLE ĆE TE GUSLATI SULUDI I LICEMJERNI SRPSKI RODE?
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 22. May 2024 15:36
» DAN „BIJELIH TRAKA“ I ZAŠTO SE BOSNA MORA BRANITI ISTINOM
Prof. dr. Husein Muratović | 21. May 2024 15:10
» MOŽE LI REZOLUCIJA POSTATI REVOLUCIJA?!
Sead Zubanović | 21. May 2024 14:42
» IZBJEGNUT PAD HELIKOPTERA
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 20. May 2024 22:11
» VOJNI I RELIGIJSKI TURIZAM
Dr. Sead Alić | 20. May 2024 17:32
» VELIKOSRPSKA RETORIKA I SREBRENICA - ISTINOM PROTIV POLITIČKIH LAŽI
Božidar Proročić, književnik i publicista | 19. May 2024 12:46
» KLJUČ ZA BOSANSKU BRAVU JE U RUKAMA TROJKE
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 19. May 2024 03:26
» ZATIRANJE TRAGOVA
Murat Tahirović | 19. May 2024 03:10
» TREBA ZNATI SLUŠATI
Aziz Hurem | 19. May 2024 02:49
» MAĐARSKI NOŽ U LEĐA NA KOJI DUGO UPOZORAVAM
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 18. May 2024 13:09
» DA – ZA REZOLUCIJU O GENOCIDU U SREBRENICI, BEZ BILO KAKVIH DALJIH RASPRAVA NA OVU TEMU!
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 17. May 2024 19:57
Ostali prilozi istog autora:
» OJ, SAFETE – SAJO, SARAJLIJO!
22. January 2024 17:43
» ISTINA JE BOLNA
14. January 2024 15:28
» DOSTA NAM JE SRBOVANJA!
05. January 2024 16:27
» ZAŠTO ĆUTI NERMIN NIKŠIĆ?
29. December 2023 17:04
» O BLISKOSTI ŠAHA I ŽIVOTA
21. December 2023 00:41
» O BLISKOSTI ŠAHA I ŽIVOTA
21. December 2023 00:41
» GENS UNA SUMUS / JEDAN SMO ROD!
18. December 2023 21:56
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif