Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


Gradonačelnica Sarajeva posjetila imama mr. Idriz-ef. Budimlića
U NEW YORKU SRDAČAN SUSRET GRADONAČELNICE SARAJEVA BENJAMINA KARIĆ I DIJASPORE
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 21. September 2023. 15:09:24
GLOBALNI SAMIT: Gradonačelnica Sarajeva dr. Benjamina Karić učestvuje na višednevnom četvrtom Globalnom samitu “Mreže jakih gradova” koji se održava u New Yorku, na kojem predstavlja Glavni grad Bosne i Hercegovine. Gradonačelnica Sarajeva danas će se sastati sa gradonačelnikom New Yorka, Ericom Adamsom, pored ostaloga namjere su uspostava bliskih veza Sarajeva i New Yorka, što je potvrda snažnih prijateljskih i partnerskih veza koje naša Bosna i Hercegovina ima sa SAD, kako je istakla sarajevska gradonačelnica.

Pomenuti samit se održava uporedo sa 78. zasjedanjem Generalne skupštine Ujedinjenih Naroda.


Gradonačelnica Sarajeva dr. Benjamina Karić u posjeti imamu Budimliću

POSJETA IMAMU BUDIMLIĆU: Gradonačelnica Sarajeva dr. Benjamina Karić iskoristila je dolazak u New Yorku da posjeti mr. Idriz-ef. Budimlića, imama Bosansko-hercegovačkog islamskog centra u New Yorku, koji je prije dvije sedmice bez ikakvog razloga napadnut u vakufu od strane NN osobe, nanijevši mu teške povrede. Gradonačelnica Karić je izrazila duboko žaljenje i podršku imamu Budimliću i njegovoj porodici, također će u današnjem razgovoru sa gradonačelnikom New Yorka iznijeti slučaj Budimlić, sa pitanjima, šta je njujorški gradonačelnik uradio, šta će uraditi i kada će posjetiti imama Budimlića i njegovu porodicu.


SRDAČAN SUSRET SA DIJASPOROM: U organizaciji Bošnjaci.Net i Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije (BANA) u restoranu Poul na Times Squeru, srce New Yorka, čiji je vlasnik Dino Redžić kao i domaćin ove večeri, priređen je srdačan susret članova organizacija bosanske i bošnjačke komune, veterana Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine sa gradonačelnicom Sarajeva dr. Benjaminom Karić. Na ovoj večeri je bio prisutan i advokat Admir Jusufbegović, pravobranioc Grada Sarajeva.


Gradonačelnica Karić se obratila prisutnima, ukratko pomenula neke projekte koji su urađeni, koji se rade i koji će biti urađeni u Gradu Sarajevu. S obzirom da je bio prisutan Ago Redžić, veteran čuvenih sarajevskih “Specijalaca” koje je predvodio komandant Dragan Vikić, gradonačelnica Karić ga je obradovala viješću da su dobili odobrenje za izgradnju spomenika Specijalcima i da se na taj način trajno ovjekovječi časna borba članova ove jedinice koji su od genocidnog agresora branili građane Sarajeva i domovinu Bosnu i Hercegovinu.


Na večeri je bio prisutan i Amer Cikotić, konzul zeran CG u New Yorku, koji je sa simpatijama govorio o onome šta je čuo o radu i djelovanju gradonačelnice Karić. Također je istakao da se jačaju veze CG i Bosne i Hercegovine i zamolio sarajevsku gradonačelnicu da ojačaju prijateljske veze sa gradonačelnicom Podgorice Oliverom Injac.

Svi prisutni na ovoj večeri su pohvalili rad sarajevske gradonačelnice Karić, pohvalili je za ispunjena obećanja, projekte koje je uradila, pružajući joj otvorenu podršku i da nastavi sa radom za dobrobit svih građana Sarajeva, sa naglaskom, vidimo se u Sarajevu!
VRHOstali prilozi:
» TRIBINA "SUVERENITET BOSNE I HERCEGOVINE"
Bošnjaci.Net | 13. June 2024 18:35
» EMIR SULJAGIĆ ODBIO SASLUŠANJE U PU ZVORNIK
Vijesti.ba | 13. June 2024 15:28
Ostali prilozi istog autora:
» GLASAJTE JAMAALA BOWMANA
11. June 2024 21:10
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif