Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


BANA I BOŠNJACI.NET NOVČANIM HEDIJAMA NAGRADILI UČENIKE "RICHMOND PARK COLLEGE" BIHAĆ, OSVAJAČE MEDALJA NA OLIMPIJADI GENIJALACA U SAD
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 03. October 2023. 18:10:44
Članovi Upravnog odbora Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije (BANA) iz New Yorka i redakcije Bošnjaci.Net s radošću su primili vijest o velikom uspjehu učenika "Richmond Park College" Bihać, koji su u drugoj polovici juna 2023., ostvarili na Olimpijadi genijalaca na Rochester institutu za tehnologiju u New Yorku, internacionalnom sajmu srednjoškolskih projekata o okolišu, sa inovativnim projektima. Osvojena jedna srebrena i dvije bronze medalje obradovali su i nas Bošnjake koji živimo u New Yorku. Raduje nas da Bosna i čuvena ljuta Bosanska Krajina ima tako naprednu, pametnu i intelegentnu djecu, napisali u pismu koje su poslali "Richmond Park College" Bihać.


Zbog kratkoće vremena i brzog povratka nakon "Olimpijade genijalaca" žao nam je što nismo imali priliku da se sretnemo sa vrijednim đacima, osvajačima medalja i njihovim profesorom, ali naši cijenjeni članovi Zara Kandić, Adila Todić, Fadil Feratović, Mirsad Šiljković, Zijo Suljić, Ago Redžić, Ago Kolenović, Denis Klapija, dr. Mersim Ziljkić i Esad Krcić, u svrsi hedije donirali su novčana sredstva koja su uplaćena na račun pomenute škole.

S obirom da je bio školski raspust, u dogovoru sa direktorom Nerminom Efendićem, za dobitnike medalja organiziran je prigodan ručak, kada su im uručena novčana sredstva.

- "Naš zlatni BOSEPO tim, koji je ove godine učestvovao na GENIUS olimpijadi u Americi, nagrađen je novčanim poklonom od strane Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije (BANA) iz New Yorka, te redakcije Bošnjaci.Net. Oni su istakli veliko zadovoljstvo i sreću da Bosna i Hercegovina ima ovako talentiranu djecu, te istakli žal što ih nisu uspjeli upoznati u Americi.


Richmond Park institucije zahvalne su našim prijateljima u Americi na iskrenom i lijepom gestu, koji sigurno treba da bude motivacija i za druge učenike", istakli su direktor i nastavnici "Richmond Park College" Bihać.

BANA i Bošnjaci.Net učenicima i kolektivu "Richmond Park College" Bihać žele da nastave sa uspjehom u edikaciji i da nas obraduju sa novim podvizima.VRHOstali prilozi:
»
Detektor.ba | 15. July 2024 16:49
» LIJEP PRIMJER BOŠNJAKA ULMA: HAJRAT - ŠADRVAN
Bošnjaci.Net | 15. July 2024 14:58
» CHICAGO: “WALK TO REMEMBER GENOCIDE IN SREBRENICA“
Dženita Hrnjić | 14. July 2024 18:44
» TRUMP NAKON NAPADA: SPASIO ME BOG
Hayat | 14. July 2024 15:44
Ostali prilozi istog autora:
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif