Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


Migdad Hasanović, načelnik Općine Vogošća održao novogodišnju Press konferenciju
REZULTATI SU PLOD TIMSKOG RADA
Procitaj komentar

Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 12. January 2024. 14:01:04
-Uvijek se može bolje i više, istakao je danas (11.01.2024.) Migdad Hasanović, Načelnik Općine Vogošća, na novogodišnjoj Press konferenciji, na kojoj je sa svojim saradnicima prezentirao šta je ova lokalna zajednica radila i uradila u godini iza nas. Međutim, ne možemo biti nezadovoljni. Tokom 2023. godine pokrenuli smo i realizovali niz projekata koji su život građana u našoj sredini učinili ljepšim i ugodnijim.Učinili smo to da 62,60 posto Općinskog Budžeta bude usmjeren na realizaciju kapitalnih projekata. Posebno smo ponosni što smo napokon počeli realizovati pitanje vodosnabjevanja padninskih dijelova Potorovića, Ljubine, Krivoglavaca i Svraka, pitanja za čiju je reralizaciju obezbjeđeno 4.636.338 konvertibilnih maraka. Naravno nije izostala ni realizacija projekata izgradnje i sanacije putnih pravaca. Realizovali smo 18 takvih projekata. Tri projekta su bila vezana za odvodnju oborinskih i fekalnih voda, šest projekata vezanih za uređenje riječnih korita kojima smo u velikoj mjeri spriječili izlijevanje vode iz vodotoka koji su, u vremenu iza, znali načiniti značajne štete na stambenim i drugim, infrastrukturnim objektima. Radili smi na izgradnji Javne rasvjete te izradi provedbeno planske dokumentacije. Vrijednost tih radova prevazilazila je mogućnosti našeg Budžeta. Međutim, uz pomoć viših nivoa vlasti i javnih preduzeća uspjeli smo ih realizovati. Započeli smo dogradnju Osnovne škole “Zahid Baručija” projekta vrijednog 2.924.771 KM te izvršili potrebne pripreme za izgradnju nove škole na “Rosuljama” i izgradnju terena sa vještačkom travom na Nogometnom stadionu “Hakija Mršo” za šta su obezbjeđena sredstva u iznosu od 772.200 KM. Izvršili smo sve potrebne poslove vezane za uspostavu digitalnog arhiva katastra te poslove vezane za harmonizaciju većeg djijela nekretnina u općini. Naravno, nismo zapostavili ni privredu, sport i kulturu, stipendiranje učenika i studenata, pomoć vjerskim zajednicama te pitanja vezana iz domena boračko invalidske i socijalne zaštite, razvoja Mjesnih zajednica. Uspostavili smo Web portal općine i portal vogošćanske privrede, te radili na jačanju i opremanju struktura Civilne zaštite. Pord Nove industrijske zone izvršili smo sve potrebne pripreme za uspostavljanje još jedne u Kasarni “Enver Šehović” u Semizovcu. Čekamo samo da nam taj prostor bude ustupljen i krećemo sa radom.


Saradnici Migdada Hasanovića

Načelnik je istakao kako je iza Općine Vogošća vrlo uspješna godina te to da je to plod timskog rada njega i njegovih saradnika koji su bili spremni da njegove vizije pretaču u djelo. Zahvalio se i građanima Vogošće koji su se često stavljali na raspolaganje i pomagali da se određeni problem riješi.

-Pored komunalnih pitanja trudili smo se da i društveni život podignemo na jedan veći nivo, nastavlja Hasanović. Organizovali smo niz kulturno zabavnih i sportskih sadržaja te na neki način razbili ustaljenu priču vezanu za to kao je Vogošća samo spoavaonica.

Pripremili smo prijedlog Programa realizacije kapitalnih prioriteta u 2024. godini. Trudit ćemo se da sve ono što smo planirali odradimo na zadovoljstvo građana

Na Pres konferenciji ptokazan je i film “Vogošća u srcu” u kojem se detaljnije govorilo o svemu onom šta se planiralo i uradilo u Vogošći tokom 2023. godine.

VRHOstali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» ISLAM I ISLAMOFOBIJA
22. June 2024 17:34
» SPAVAJ OBUVEN, SINE
17. May 2024 15:01
» PUBLICI TREBA NAMETATI KVALITET
08. February 2024 20:24
» VOGOŠĆA: OTVORENA SENZORNA SOBA
31. January 2024 21:45
» SVJETLOST KALJAVIH SOKAKA
22. January 2024 21:58
» DA SI MOJA SEVDAH PJESMA
21. January 2024 16:15
» NA KRILIMA SEVDAHA
19. December 2023 17:39
» I PJESMOM SE BOSNA BRANILA
12. December 2023 14:19
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif