Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Estrada


AJDIN OSMANOVIĆ IZ SREBRENIKA FINALISTA NA PRESTIŽNOM FESTIVALU U NJEMAČKOJ
Procitaj komentar

Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 01. February 2024. 15:02:24
Mladi pjevač Ajdin Osmanović iz Srebrenika finalista je međunarodnog International Festival of Language and Culture (IFLC) koji će ove godine biti održan u Njemačkoj od 26. maja do 9. juna.

Međunarodni IFLC je vodeća organizacija za promicanje svjetskih jezika i kultura. Već dugi niz godina ona je posvećena njegovanju umjetničkog samoizražavanja među mladima i stvaranju platforme za dijeljenje svoje kulturne baštine s vršnjacima diljem svijeta.

U pravom smislu riječi IFLC je svjetski događaj koji predstavlja muzičke talente iz cijeloga svijeta, čime se na najljepši način budi nada za mir u svijetu.

COLORS OF VOICES je takmičenje u pjevanju čiju aplikaciju mogu popuniti svi mladi talenti uzrasta od 12 do 16 godina iz cijelog svijeta.

"Za festival smo saznali putem društvenih mreža. Detaljno smo se upoznali sa propozicijama. U prilog prijave je bilo je potrebno dostaviti snimak kompozicija koje bi Ajdin izvodio. U tom slučaju, s obzirom na to da je u propozicijama naznačeno da izvođači mogu uzeti učešće u dvije kategorije "COLORS OF VOICES" I "COLORS OF VOICES- TURKISH", što znači da se predstave tradicionalnom narodnom muzikom svoje zemlje na maternjem jeziku, u drugom slučaju da se mogu predstaviti sa pjesmom koju bi izvodili na Turskom jeziku, odlučio sam da Ajdina prijavim u dvije kategorije"- pojasnio nam je Jasmin Brašnjić, Ajdinov profesor.


U kategoriji domaće tradicionalne muzičke umjetnosti, Ajdin bi se predstavio sa jednom sevdalinkom, a u drugoj kategoriji sa pjesmom koju bi izvodio na Turskom jeziku.

"Danas smo zvanično dobili potvrdu da je Ajdin prošao u listu finalista. Nije tačno navedeno u kojim kategorijama, ali ono što je sigurno jeste da mi idemo na festival. Za Ajdina i mene ovo predstavlja veliku radost, jer na ovaj način Ajdin stiče priliku da se predstavi svijetu. Iskreno nismo opterećeni nikakvim nagradama, jer dovoljno da smo uspjeli ući u uži izbor. Sretan sam će jedan mali dječak na svjetskoj sceni predstavljati našu prelijepu Bosnu i Hercegovinu. Ovim putem se želim zahvaliti svim ljudima širom svijeta koji putem društvenih mreža Ajdinu pružaju podršku, jer on to zaista zaslužuje"- poručuje Brašnjić.

Podsjećamo, Ajdin je na sebe skrenuo pažnju vanserijakim talentom za pjevanje. Ističe se u većini muzičkih žanrova, a najdraža mu je sevdalinka.

VRHOstali prilozi:
» MAHER ZAIN ODRŽAO BAJRAMSKI KONCERT U SARAJEVU
Senzor.ba | 13. April 2024 23:56
» CIJENIMO SVAKI TRENUTAK PROVEDEN SA VOLJENIM OSOBAMA
Bošnjaci.Net | 11. March 2024 13:47
» PUBLICI TREBA NAMETATI KVALITET
Eset Muračević | 08. February 2024 20:24
» 20 NAJROMANTIČNIJIH GRADOVA U BIH
B.net | 08. February 2024 20:15
» “TEŠKA INDUSTRIJA” PROSLAVILA 50 GODINA
Bošnjaci.Net | 02. February 2024 16:44
» JUBILARNI KONCERT «ŠAPAT SRCA»
Bošnjaci.Net | 29. January 2024 14:52
» DA SI MOJA SEVDAH PJESMA
Eset Muračević | 21. January 2024 16:15
Ostali prilozi istog autora:
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif