Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


ODBOR UTVRDIO PRIJEDLOGE ZA DODJELU „ŠESTOAPRILSKE NAGRADE GRADA SARAJEVA” U 2024. GODINI
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 23. February 2024. 15:02:12
Odbor za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2024. godini, danas je na svojoj Petoj sjednici utvrdio izvještaj o svom radu i zajedno s utvrđenim prijedlozima odluka za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2024. godini, uputio Gradskom vijeću Grada Sarajeva na razmatranje i konačno odlučivanje.

Javni poziv za predlaganje kandidata za ovu godinu bio je otvoren 45 dana, do 25.01.2024. godine. U roku utvrđenom u Javnom pozivu, Gradskom vijeću Grada Sarajeva dostavljen je 21 prijedlog sa 7 podrški prijedlozima za 15 kandidata za dodjelu Nagrade.

Odbor u sastavu: akademik Kemal Hanjalić, prof. dr. Hadžan Konjo, Mirsada Murtić, dr.sc., prof. dr. Jasmina Selimović, prof. dr. Amela Mustafić i prof. dr. Ifet Mahmutović, te članovi Komisije za izbor i imenovanja Gradskog vijeća: dr.sc. Mirela Džehverović, Biljana Lazarević, Muamer Mekić, Almedin Miladin, Drago Jurić, Adi Škaljić, koji je ujedno predsjedavajući Odbora, i Vedad Deljković, zamjenik predsjedavajućeg Odbora, razmatrao je pristigle prijedloge u skladu sa Odlukom o uslovima i načinu dodjele „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“ („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj 41/22 i 49/22) i usvojenim Poslovnikom o radu Odbora.

Odbor je utvrdio Izvještaj o svom radu za Gradsko vijeće. Uz Izvještaj je Gradskom vijeću uputio i utvrđene prijedloge kandidata za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2024. godini.
Odbor je predložio dva kandidata za dodjelu pojedinačne Nagrade i dva kandidata za dodjelu kolektivne Nagrade.

Za dodjelu pojedinačne Nagrade predložena je prof. dr. sci. Branislava Draženović rođ. Peruničić, za značajna ostvarenja i značajne rezultate rada u oblasti nauke i obrazovanja, kao prvorangirana, te Zdravko Čolić, za značajna ostvarenja i značajne rezultate rada u oblasti kulture i umjetnosti, kao drugorangirani kandidat.

Za dodjelu kolektivne Nagrade predloženo je Udruženje „Renesansa”, za značajna ostvarenja i značajne rezultate rada u oblasti zdravstva i socijalne zaštite, kao prvorangirani, te Udruženje „Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca“, za značajna ostvarenja i značajne rezultate rada u drugim oblastima rada i stvaralaštva, kao drugorangirani kandidat.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva će, u skladu s Odlukom o uslovima i načinu dodjele „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“, razmotriti prijedloge Odbora i donijeti konačne odluke o dodjeli „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2024. godini na sjednici koja se planira održati sredinom mjeseca marta, piše u saopćenju koje je potpisao Adi Škaljić, predsjedavajući odbora.

VRHOstali prilozi:
» IZRAEL TVRDI DA JE NAPAD "PROPAO", IRAN DA JE "USPJEŠAN"
Anadolu Agency (AA) | 14. April 2024 12:50
» IRAN POKRENUO NAPAD BESPILOTNIM LETJELICAMA NA IZRAEL
Anadolu Agency (AA) | 13. April 2024 23:36
Ostali prilozi istog autora:
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif