Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Komentari
Foto, combo.: UN - Anadolu
Predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida savjetuje predsjednika Srbije
VUČIĆU, SKLONI RUKE SA BOSNE DA SVI PRODIŠEMO!
Procitaj komentar

Autor: Murat Tahirović
Objavljeno: 30. March 2024. 15:03:07
Predsjednik "Udruženja žrtava i svjedoka genocida" u autorskom komentaru daje osam savjeta predsjedniku Srbije.

- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti je po običaju izrekao niz laži i podvala u pogledu mogućeg usvajanja Rezolucije UN-a za Srebrenicu, tobožnjeg ukidanja Rs, povezao Kosovo i Srebrenicu, lagao o ratnoj odšteti i izrekao niz teorija zavjera - prijetnji, a sve u funkciji realizacije ugrožavanja BiH i stvaranja propale v. Srbije (Velike Srbije op.).

- 1. Savjetujem Vučiću da konačno objasni svom narodu da niko iz međunarodne zajednice ne traži ukidanje rs-a, niti se to može desiti bez promjene Dejtona u kojem su Srbi učestvovali.

- 2. Savjetujem Vučiću da objasni svom narodu da Rezolucija o Srebrenici UN-a, ne sadrži nikakav odštetni zahtjev, niti obavezuje Srbiju na to. Mogao je Sud pravde - ICJ kad je presuđivao Srbiju za nesprečavanje i nekažnjavanje genocida presuditi odštetu, ali nažalost nije dosudio.

Obavijesti Vučiću ”svoj” narod o tome. Budi objektivan, bar prema svom narodu.

- 3. Vučiću nemoj prepadati “svoj narod” UN Rezolucijom o Srebrenici. Sam si rekao, što je jedino tačno u tvom obraćanju, da je Rezolucija neobavezujuća. Dva UN suda MKSJ i MSP su pravosnažno presudila genocid u Srebrenici i odgovorne - političko, vojno i policijsko rukovodstvo i Srbiju za nesprječavanje i nekažnjavanje. Šta rezolucija može više sadržavati od toga - ništa. Vučiću davno je sve utvrđeno pravosnažno u Hagu. To reci svom narodu i ne proizvodi sukobe u regionu. Obavijesti “svoj narod “da zbog i tvojih decenijskih negacija i negiranja presuda dva UN suda danas se sprema UN rezolucija demokratskog svijeta. Ti si zbog negiranja presuda dva UN suda jedan od najzaslužnijih za Rezoluciju o Srebrenici. Obavijesti” svoj narod” i suoči ga sa istinom o genocidu, pomozi "svom narodu”.

- 4. Pominješ Vučiću “Slobodarski srpski narod“ koji će Rezolucijom navodno biti kažnjen. Slobodarski srpski narod nije i neće biti kažnjen. Nema kolektivne odgovornosti naroda, nego režima i pojedinaca.

Apsolutna laž Vučiću. Pogotovo kako ti kažeš ”neobavezujućoj rezolucijom” što ti je jedino tačno u obraćanju.

- 5. Povezuješ Vučiću Kosovo i Srebrenicu i da je Rezolucija pritisak na Srbiju da popusti na Kosovu.

- 6. Povezuješ Vučiću Gazu i Rezoluciju o Srebrenici, napadaš međunarodnu zajednicu i kažeš “evo našli smo muslimane koje ćemo da podržimo, da biste vidjeli da mi nemamo a priori negativan stav prema muslimanima". Koji ljudski odron i bjelosvjetski hohštapler. Pričati o Gazi i Srebrenici i to suprostavljati u ovom trenutku je vrhunac nečovjećnosti i ljudskog šljama.

Sram te bilo Vućiću!

- 7. Vučiću zašto lažeš kad kažeš ”vama je jasno da dan poslije toga će se izaći s inicijativom koju smo čuli, da političke tvorevine zasnovane na genocidu ne mogu da postoje, a odnosi se na Republiku Srpsku a onda je Srbija time umiješana.”

Vučić kao “beli mag” predviđa proročanski da će Srbija morati da se umiješa u odbranu kako on kaže genocidne tvorevine. Čini se da prorok Vučić traži bilo koji razlog da se “umiješa” u BiH i od Rezolucije je napravio svjetsku zavjeru. Preporučujem ti da pročitaš dokaz sa suđenja Slobodanu Miloševiću “srpska propaganda”, možda ćeš se prepoznati, u ovom dokazu je raskrinkana sva bijeda i laž Miloševićevog zločinačkog sistema kojeg ti Vučiću nastavljaš izmišljajući neprijatelje Srba i ugroženost, a istovremeno sa planovima srpskog sveta koji je poražen devedesetih.

Ništa nisi naučio, jer ako Milošević nije uspio biti novi car Dušan, nećeš sigurno ni ti Vučicu. Rusija ti možeš samo pomoći da završiš kao Milošević.

- 8. Zašto nastavljaš podršku Dodiku kad kažeš “pitat ću šta ćemo kada ukinu sve banke, i kad poštanskoj štedionici budu rekli ne možete raditi s tim i tim entitetom, jer su pod sankcijama. Tako veliki rade. Sve mimo prava. Pokušat ću da zamolim Dodika da vodi politiku mira, politiku spuštanja tenzija iako ne mislim da imam pravo. Pokušat ću iz prijateljskih pobuda, ali to neće promijeniti njihov odnos prema njemu”

Zašto ti je Vučiću teško biti ljudsko biće i priznati istinu.

Pa, zašto se blokiraju banke, Prave crne liste, uvode se sankcije, podižu optužnice, pa upravo zbog onih koji truhnu doživitne robije od Haga do V. Britanije. Zbog tebe, Dodika da ne ponovite ono sto su uradili vaši heroji - Milošević i Karadžić, Pa, gospodo uzepeovci, ne možete ponovo napasti BiH i napraviti zločin. Ne možete. Doživjećete poraz i završiti kao Milošević, Stanišići, Karadžići, Krajišnici. Zar je teško priznati presude dva svjetska suda Vučiću i da spasiš svoj narod na koji se pozivaš.

Teško je, jer nisi odustao od velike Srbije i nade da će Rusija pobijediti i ti postati ruski namjesnik za Balkan.

Skloni ruke sa Bosne da svi prodišemo! (Vijesti.ba)

VRHOstali prilozi:
» FANTASTIČNE ŽENE
Zineta Subašić | 15. May 2024 21:06
» BOŠNJACI, SVJEDOČIMO DA JESMO
Mr. Senahid Halilović | 10. May 2024 18:11
» MEHMET-METO ZENKA MOSTOVI MEĐUETNIČKE SARADNJE U CRNOJ GORI
Božidar Proročić, književnik i publicista | 08. May 2024 16:52
» BRANE
Haris Hojkurić | 01. May 2024 16:10
» PRIJEPOLJSKO BAJRAMSKO SIJELO ALI U „NOVOPAZARSKOM SANDŽAKU“
Ferid Ferko Šantić | 13. April 2024 21:27
» VODIČ ZA „NOĆ VELIČANSTVENU“ - LEJLETU-L-QADR
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 05. April 2024 13:27
» VUČIĆU, SKLONI RUKE SA BOSNE DA SVI PRODIŠEMO!
Murat Tahirović | 30. March 2024 15:23
» BOSNO MOJA, DIVNA I NEKADA BILA MILA, PRKOSNA I SRAMOTNA
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac | 26. March 2024 16:38
Ostali prilozi istog autora:
» OSTAVITE REZOLUCIJU NA MIRU
03. May 2024 14:29
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif