Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


Reakcija Salkića na izjavu Milorada Dodika
DODIK I ONI KOJI NEGIRAJU GENOCID I VELIČAJU PRESUĐENE ZLOČINCE TOVARE TERET KOLEKTIVNE ODGOVORNOSTI SRPSKOM NARODU
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 16. April 2024. 00:04:58
Ramiz Salkić, poslanik u Narodnoj skupštini Rs, rekao je danas 15. aprila 2024. godine, reagujući na izjavu Milorada Dodika u kojoj je rekao “da će kao odgovor na rezoluciju o Srebrenici Rs pokrenuti postupak samostalnosti”, da Milorad Dodik vrlo dobro zna, što je nekad i govorio, da su u Srebrenici nad stanovnicima sigurne zone UN vojska i dijelovi policije bosanskih Srba počinili genocid.

- Vrlo dobro Milorad Dodik zna, a nekad je to i govorio, da su u Srebrenici nad stanovnicima sigurne zone UN vojska i dijelovi policije bosanskih Srba počinili genocid i zbog toga on i drugi sljedbenici ratne politike Slobodana Miloševića i Radovana Karadžića u kontinuitetu negiraju sudski dokazan i presuđeni genocid nad Bošnjacima.
Upravo on i oni koji negiraju genocid i veličaju presuđene za počinjeni genocid tovare teret kolektivne odgovornosti srpskom narodu za počinjeni genocid ne želeći ga povesti putem katarze i distanciranja od počinilaca genocida.
Vaš kontinuitet negiranja genocida, suprotstavljanje sudskim presudama i veličanje ratnih zločinaca, rezultiralo je usvajanjem mnogobrojnih rezolucija o genocidu u Srebrenici kao i ove u Generalnoj skupštini UN, kao odgovor civiliziranog svijeta na ideologiju negiranja genocida.
Umjesto prijetnji secesijom i podjelom Bosne i Hercegovine, što neminovno vodi ugrožavanju mira, Dodik i njegovi sljedbenici trebaju saopštiti svom narodu istinu i povesti ga putem katarze, a ne voditi svoj narod u prošlost i sukobljavanje sa državom.
Separatistička politika koju zagovara i provodi Milorad Dodik već je nanijela ogromnu štetu svim građanima Bosne i Hercegovine, a posebno Srbima u ovom entitetu koji imaju najveću obavezu i potrebu da se suprotstave ovakvoj politici koja ih gura u kolektivnu odgovornost za počinjeni i presuđeni genocid.
Usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici treba iznova da ohrabri prije svega pripadnike srpskog naroda da se suprotstave ideologiji negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca od čega će u konačnici najveću korist imati buduće generacije srpskog naroda u Bosni i Hercegovini i cijelom region, – rekao je Salkić.

VRHOstali prilozi:
» OBILJEŽENA 32. GODIŠNJICA MASAKRA U SARAJEVSKOJ FERHADIJI
Anadolu Agency (AA) | 27. May 2024 12:59
Ostali prilozi istog autora:
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif