Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti
Foto: Bošnjaci.Net
BOŠNJACI.NET POZVALI SPONZORE REZOLUCIJE O GENOCIDU U SREBRENICI, NJEMAČKU I RUANDU, DA ODBIJU AMANDMANE VLADE CRNE GORE
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 16. May 2024. 17:05:23
Ugledni elektronski magazin Bošnjaci.Net poziva sponzore rezolucije o genocidu u Srebrenici, Njemačku i Ruandu, kao i sve kosponzore, da odbace amandmane Vlade Crne Gore i ministara koje su uputili na sadržaj rezolucije koju treba da usvoji Generalna skupština Ujedinjenih nacija.

Crna Gora nije prihvatila da bude na listi sponzora i kosponzora rezolucije o genocidu u Srebrenici, što bi joj omogoćilo da amandmanima predlaže dopunu / izmjenu iste. Ali i pored toga premijer je obećao da će glasati za rezoluciju koja je predložena. Sada naknadno premijer i ministri ucjenjivački ulažu amandmane ili vjerovatno neće glasati?! Ako se desi da Crna Gora ne glasa za rezoluciju o genocidu u Srebrenici, aktuelna vlast u Crnoj Gori će potvrditi da je na temeljima velikosrpske politike. Samim prijedlogom amandmana ustvari govori da im je namjera da razvodne sadržaj rezolucije, time pokazuju da nisu dosljedni da stanu na stranu žrtava genocida u Srebrenici i Bosni i Hercegovini. Preživjelim žrtvama i porodicama žrtava nisu potrebni lažni prijatelji, njihova lažna obećanja i prenemaganja po europskim državama i konferencijama na kojima svašta obećavaju, a u biti ispunjavaju želje nasljednika velikonacionalističkih politika koje su predvodili planeri i naredbodavci agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocida nad Bošnjacima, zločinci Milošević, Karadžić, Mladić…

Svakodnevno slušamo da političari u Crnoj Gori, negiraju genocid u Srebrenici i veličaju ratne zločince, također da govorom mržnje podstiču svoje pristalice na velikonacionalizam, šovinizam... Zato smatramo da su lažne tvrdnje da bilo ko od vladajućih struktura u Crnoj Gori gaji kulturu osjećanja prema bilo kojim nesrpskim žrtvama, a posebno ne prema žrtvama genocida u Srebrenici.

Članovi Vlade Crne Gore i četnički vojvoda - predsjednik Skupštine CG, su pod direktnim uticajem četničke fašističke ideologije, negatora genocida unutar države ali posebno predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Milorada Dodika i Srpske pravoslavne crkve čiji je poglavar u kampanji protiv rezolucije o Srebrenici to isticao u uskršnjoj poslanici, nazivajući bošnjačke svjedoke genocida “lažnim” podvaljujući da su potomci “posrednih sljedbenika izvršilaca stvarnog genocida”. To može da izjavi pataloški lažov koji je zadojen mržnjom prema Bosni i Bošnjacima koji nikada nad bilo kime nisu izvršili genocid, za razliku od onih koje je ratnih godina predvodio Gojko Stojčević a sada Perislav Perić.

Dobro pamtimo i znamo kako je u vaktu genocida u Srebrenici i Bosni poglavar iz suhe ruke pogačom hranio ratne zločince Karadžića, Mladića, Krajišnika… kao i uz blagoslov sveštenika iz srpskih crkva koji su regrutovali ratne zločince da izvrše genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i cijeloj Bosni. Pamtimo Šešeljevca Vučića kada je sa podijuma Skupštine Srbije prijetio da će za jednog Srbina ubiti sto muslimana. Sada aktuelni predsjednik Srbije Vučić izjavljuje da "rezolucija o Srebrenici nema smisao", ali s obzirom da nam je poznato njegovo učešću u ratu i genocidu, onda genocid nad Bošnjacima, a po visokom mišljenju ovog velikog Srbina, itetako ima smisla.

Nego, bile su očekivane reakcije na rezoluciju od strane negatora genocida iz Srbije, Rusije, Crne Gore, manjeg bh. entiteta koji je nastao na genocidu, ali zato sponzori rezolucije genocida u Srebrenici, Njemačka i Ruanda, ne smiju se povijati zahtjevima onih “ratnika” koji bi nastavili sa genocidom. Jer onaj ko negira genocid, veliča i slavi ratne zločince, taj je spreman da opet počini genocid. Najzad na to nas upućuju svakodnevne izjave Milorada Dodika koji poziva na rat i krvoproliće, uništenje jedne od najstrarijih europskih država Bosne i Hercegovine i autohtonog europskog bošnjačkog naroda, piše u pismu Bošnjaci.Net.

VRHOstali prilozi:
» SVI MORAMO BITI SREBRENICA
MINA | 17. June 2024 19:20
Ostali prilozi istog autora:
» HANA KRCIĆ - ĐAK GENERACIJE
21. June 2024 16:12
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif