Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


BERLIN: TRIBINA I PROMOCIJA KNJIGE "GENOCIDNA NAMJERA BRATUNAC 1992." AUTORA RAMIZA SALKIĆA
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 07. June 2024. 20:06:08
Tribina i promocija knjiga "Genocidna namjera Bratunac 1992." autora Ramiza Salkića održana je u Berlinu.

Učesnici su, osim autora, bili i Elvir-ef. Hodžić, glavni imam Medžlisa Bratunac, i Admir-ef. Velić, predsjednik Medžlisa Bratunac.

U svom obraćanju Salkić je pozvao prisutne da se okrenu ognjištima, našoj domovini i da počnu glasati u opštinama odakle su protjerani sa ciljem eliminacije posljedica genocida i politika koje veličaju počinioce genocida.

- Put istine i traženja pravde kroz eliminaciju posljedica genocida nema alternativu.

Ovim putem trebaju hoditi svi oni kojima je stalo do istine, pravde, žrtava i naše domovine.
Na putu eliminacije posljedica genocida i afirmacije istine od ogromne važnosti je uključivanje preživjelih i potomaka žrtava genocida, onih koji su protjerani tokom agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu, a danas žive diljem svijeta, u izborne procese u opštinama iz kojih su protjerani.


Manje od 10% Bošnjaka koji su živjeli u današnjem entitetu Rs u Bosni i Hercegovini prije agresije glasa u opštinama iz kojih su protjerani.

Posljedica ovakvog odustajanja je separatistička politika vlasti Rs na temeljima diskriminacije koju provode jer Bošnjaci u Rs nemaju političku snagu.

Kada bi Bošnjaci glasali za opštine iz kojih su nasilno protjerani bila bi u potpunosti eliminisana vlast koja negira genocid, veliča ratne zločince i zagovara podjelu Bosne i Hercegovine.

Pozivam vas da se okrenete našim ognjištima, našoj domovini i počnete glasati u opštinama odakle ste protjerani sa ciljem eliminacije posljedica genocida i politika koje veličaju počinioce genocida.

Snaga i rješenje problema je u našim rukama na svima nama je da odlučimo hoćemo li biti pasivni i jadikovati ili ćemo uzeti stvar u svoje ruke i snagom glasa pobijediti one koji danas mirnodopskim metodama pokušavaju realizirati ratne ciljeve o podjeli Bosne i Hercegovine.

Rok za vašu registraciju kako bi ostvarili pravo glasa na predstojećim Lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini je 23. juli. Ja vas pozivam da iskoristite tu mogućnost i date svoj doprinos na putu eliminacije posljedica genocida i politika koje su utemeljene na idejama presuđenih ratnih zločinaca, – rekao je Salkić.

VRHOstali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif