Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Intervjui


Dr. Bilal Memišević, voditelj Odjela za kurbane Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini
ČINIMO SVE KAKO BI AKCIJU „KURBANI 2024“ PRIPREMILI NA NAJBOLJI MOGUĆI NAČIN
Procitaj komentar

Autor: MINA
Objavljeno: 10. June 2024. 16:06:33
Dr. Bilal Memišević, voditelj Odjela za kurbane Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, izjavio je da se provode sve potrebne aktivnosti, kao i prethodnih godina, kako bi akcija „Kurbani 2024“ bila uspješno realizirana.

„Odjel za kurbane činio je i čini sve potrebne napore kako bi akciju pripremili na najbolji mogući način. U svakodnevnoj smo komunikaciji sa našim dobavljačima, sa klaoničarima sa kojima smo ugovorili ovu vrstu posla, sa prerađivačima, sa onima koji će se brinuti o kurbanskim kožicama. Sve smo animirali, u kontaktu smo s našim medžlisima, krovnim organizacijama Islamske zajednice u dijaspori, i nadamo se da će ovogodišnja akcija, njeni rezultati, uz Božiju pomoć, prevazići sve one prethodne, koje su također bile uspješne“, izjavio je Memišević.

Podsjećamo, kroz akciju „Kurbani 2024“ nadležne institucije Islamske zajednice će izvršiti organizirani otkup i osigurati kurbane za humanitarne potrebe i potrebe obrazovnih institucija u našoj zemlji, po jedinstvenoj cijeni od 490,00 KM.

„Islamska zajednica stoji na raspolaganju svima onima koji još uvijek nisu donijeli odluku gdje i kome da povjere realizaciju svog kurbana. Još uvijek postoji prostora i mogućnosti, pozivamo ih da budu dijelom akcije u organizaciji Islamske zajednice. Pozivamo ih i da to čim prije urade, sve što prije pristupe toj obavezi, olakšat će nama koji nosimo teret i vodimo ovu akciju, da blagovremeno obavimo sve potrebne pripreme. Još uvijek imamo upita od naših dobavljača, držimo se projekcije od prošle godine, plus ili minus pet ili deset posto. Postoji prostora, svi oni koji još uvijek nisu opredijelili, pozivamo ih da njihov odabir bude realizacija sa Islamskom zajednicom“, poručio je Memišević.

Kurbansko meso se dijeli najpotrebnijim, a osim povratnicima i socijalno ugroženim u povratničkim dijelovima Bosne i Hercegovine, kurbansko meso stiže i do različitih institucija.

U toku samog Bajrama veliki dio mesa se raspodijeli različitim ustanovama socijalnog, humanitarnog, zdravstvenog i obrazovnog karaktera. Osim jednokratnih podjela, Islamska zajednica tokom cijele godine vrši podjelu i prerađenog mesa ustanovama i pojedincima u stanju potrebe.

VRHOstali prilozi:
» ISLAM I ISLAMOFOBIJA
Eset Muračević | 22. June 2024 17:34
» SPOJ KULTURE I PROSVJETE
Božidar Proročić, književnik i publicista | 21. June 2024 16:48
Ostali prilozi istog autora:
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif