Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti
BEĆIROVIĆ: SJEDNICA REZULTIRALA DEBLOKADOM PARLAMENTA BIH
Procitaj komentar
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 29. November 2021. 21:11:21


Delegat SDP-a BiH u Domu naroda PS BiH Denis Bećirović smatra da je održavanjem današnje hitne sjednice tog doma deblokiran rad najvišeg zakonodavnog državnog organa.

U kratkoj izjavi za Vijesti.ba, Bećirović ocjenjuje da današnje zasjedanje ima ogroman značaj, te da je njegova suštinska poruka da se svi izabrani predstavnici u zakonodavnim ali i u izvršnim organima vraćaju u institucionalne okvire djelovanja.

- Moja inicijativa prvo prema gospodinu Izetbegoviću početkom oktobra, pa prema gospodinu Čoviću početkom novembra, i na kraju okupljanje jedne trećine delegata u Domu naroda je definitivno rezultirala deblokadom Parlamentarne skupštine BiH, - smatra Bećirović.

Tokom sjednice poručio je da niko ne treba bježati od dijaloga ali u legalnim institucijama države BiH i o pitanjima za koja su nadležne te institucije.

- Stoga sam i na samoj sjednici vrlo jasno potcrtao da nema i da ne može biti nikakvog dijaloga o političkoj nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH.

- Na koncu vrlo je važno da svi zajedno shvate da moramo izgrađivati jednu novu političku kulturu u BiH. To ne smije biti podanička kultura, već kultura razgovora, dijaloga o konkretnim pitanjima kako bi svim ljudima u našoj zemlji bilo bolje, - zaključio je Bećirović koji je otvorio današnju sjednicu, ali i zatvorio svojim izlaganjem u kojem je delegatima iz RS poručio kako o državnoj imovini odluke donosi i već je odluku donio Ustavni sud BiH čije su odluke konačne i obvezujućeg.

Bećirović je početkom novembra uputio zahtjev za sazivanje sjednice na kojoj bi se našla Informacija Kolegija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH o razlozima blokade rada najvišeg zakonodavnog organa države Bosne i Hercegovine, s posebnim osvrtom na obrazloženje pravnog osnova blokiranja rada ovog državnog organa vlasti.

VRHOstali prilozi:
» GENERAL ARBIH SAKIB MAHMULJIN - JUNAK NAŠEGA DOBA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 12. August 2022 07:37
Ostali prilozi istog autora:
fastvee.gif
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif